مسابقه باور نکردنی بین سگ های وحشی و کفتارها
کفتار ایرانی کفتار با سری بزرگ و گوشهایی کشیده، رنگ بدن خاکستری متمایل به زرد و در بین دیگر جانداران، از قویترین آرواره برخوردار است. دستهایش از پاها بلندتر است و هرکدام دارای 4 انگشت هستند که قابلیت جمع شدن ندارند. به طور کلی این حیوان قسمت جلویی بدنش بزرگتر از قسمت عقبی است و در پشت دارای موهای بلند و مشکی میباشد. کفتار بیشتر در مناطق بیابانی، کوهستانی و استپی زندگی میکند و از نظر تعداد در سواحل خلیج فارس بیشتر از قسمتهای شمالی کشور دیده میشود. جدال کفتار با شیر کفتار ایرانی بیشتر شبگرد است اما گاهی اوقات اول صبح و دمغروب هم دیده میشود. این حیوان اغلب به صورت تنها و گاهی هم با خانواده زندگی میکند. کفتار دشمن طبیعی ندارد اما گاهی اوقات توسط ببرها مورد حمله قرار میگیرد. امروزه یکی از اصلیترین دلایل کم شدن جمعیت آنها را میتوان به تصادفهای جادهای نسبت داد؛ چرا که برخی از آنها برای خوردن لاشه حیواناتی که تصادف کردهاند به جادهها میآیند و متاسفانه خود قربانی تصادفهای جادهای میشوند. از دیگر تهدیدات برای کفتارها خوردن غذای مسموم (زبالههای شیمیایی) و شکار است که در سالهای اخیر جمعیت آنها را به شدت کاهش داده است. کفتارها لانه نمیسازند و در حفرههای طبیعی، لانه ساخته شدهی حیوانات دیگری مثل: گورکن و تشی یا خانههای ساخت انسان زندگی میکنند. تغذیه کفتار ایرانی این حیوان تقریبا همه چیز خوار است ولی اغلب از لاشه حیوانات تغذیه میکند و از این جهت به رفتگر طبیعت معروف است و نقش بسیار مهمی در نظافت طبیعت، جلوگیری از انتشار آلودگی و بیماری بر اثر فساد لاشه حیوانات دارد. کفتار علاوه بر لاشه حیوانات از چیزهای دیگری مانند مواردی که در ادامه آورده شده است، تغذیه میکند: پستانداران کوچک تخم پرندگان و لاک پشتها میوهها و سبزیجات حشرات لاشهی انسان در قبرهای کمعمق (این مورد با پیدا شدن استخوان و جمجمه انسان در لانه کفتار توجیه میشود
